welkom

op de ontdekkingsreis van kleur!

follow our awesomeness
  • Geen producten in je winkelmand.
sidearea-image sidearea-image
naar boven

Heb je soms moeite om ’s avonds je hoofd te kalmeren en tot rust te komen? Val je soms moeilijk in slaap omdat je helemaal niet ontspannen bent? Dan kan een rustgevende kussenspray voor een betere nachtrust een oplossing bieden. Verstuif het parfum in je slaapkamer (of in de living voor het slapengaan) of rechtstreeks op je kussen en je brengt er je lichaam én geest mee tot rust. Ontspannen sfeertje gegarandeerd!

Recept: maak je eigen kussenspray

Wat heb je nodig?

  • etherische olie of oliën naar keuze (bekijk hieronder dewelke)
  • gedestilleerd water
  • pure alcohol
  • verstuifflesje van 100ml

Hoe maak je het?

  1. Giet 10ml alcohol in een proper flesje met verstuifdop.
  2. Voeg nu je etherische olie toe: 15 tot 20 druppels van een olie of oliën naar keuze.
  3. Giet er nog 90ml gedestilleerd water bij.
  4. Klaar! Bewaar je flesje kussenspray naast je bed en verstuif voor je gaat slapen wat parfum op je hoofdkussen en boven je bed.

Ook zalig zacht beddengoed kan natuurlijk helpen om beter te slapen. Kruip onder BeauNoir-lakens en geniet van welverdiende nachtrust. 🖤

Welke etherische olie kiezen?

Welke etherische olie kan je best kiezen? Welke geuren hebben de grootste, positieve impact op je nachtrust? Laat in de eerste plaats je neus kiezen. Een geurtje dat je onaangenaam vindt ruiken, zal je niet bepaald ontspannen.

Natuurlijk zijn er bepaalde geuren die bekend staan om hun ontspannende eigenschappen. Lavendel bijvoorbeeld heeft een erg ontspannend effect voor de meeste mensen. Je kan dus met een pure lavendelspray beginnen. Daarnaast hebben ook etherische oliën van geranium, kamille, sinaasappel, jasmijn en bergamot een positief effect op je geestelijke rust. Vanille en tea tree kalmeren je zintuigen ook, waardoor ze je helpen beter in slaap te vallen.

Ook geschikt voor onrustige kinderen

Een flesje kussenspray kan ook de ideale oplossing zijn voor wanneer je kinderen onrustig zijn voor het slapengaan. Je kan er een fijn ritueel voor het slapengaan van maken. Verhaaltje voorlezen, wat knuffelen en dan wat anti-monster-spray of zoete-dromen-spray … dat helpt misschien wel om je kind tot rust te brengen en wie weet, voortaan zonder morren in bed kruipen?

Wat doen als je niet kan slapen? Met een flesje bedparfum of kussenspray kan je proberen je hoofd en lichaam tot rust te brengen en zo hopelijk genieten van een betere nachtrust. Spray & relax!