welkom

op de ontdekkingsreis van kleur!

follow our awesomeness
  • Geen producten in je winkelmand.
sidearea-image sidearea-image
naar boven

Misschien hielden de kinderen je wakker, misschien kon je je boek niet aan kant leggen, misschien heb je niet kunnen slapen door geluidsoverlast … Wat de reden van het gebrek aan goede nachtrust ook is, na een nachtje slecht slapen kan het moeilijk zijn om de dag door te komen. Hou deze tips voor een productieve (werk)dag na een korte nacht in het achterhoofd enneuh … blijf wakker!

Drink voldoende water

Of je nu goed of slecht geslapen hebt, voldoende water drinken is altijd belangrijk. Maar als je zo moe bent, zou je het weleens kunnen vergeten. Denk er dus aan om voldoende water te drinken. Je zal er sowieso de vruchten van plukken: meer energie, alerter, hoger concentratievermogen … Koffie kennen we natuurlijk ook allemaal als redder in nood bij moeheid, maar drink ’s morgens maximaal twee tassen koffie voor een energieboost. Meer koffie zou eerder een negatieve impact op je slaap en energieniveau kunnen hebben.

Eet gezond

Hoe vermoeider je bent, hoe verleidelijker ongezonde snacks eruitzien, nietwaar? Blijf dan ook weg van de mand of kast met snoepgoed. Klinkt erg simpel. Is dat eigenlijk ook wel. Je hebt wat zelfdiscipline nodig en op momenten dat je moe bent, zal je misschien al sneller bezwijken dan anders. Maar onthou: geen overvloed aan suiker = geen suikerdip = meer energie. Only good food, please! Oh en als dat mogelijk is, doe je er ook beter aan om kleinere, gezonde maaltijden te verspreiden over de dag.

 

Eet ook na een nachtje slecht slapen gezond en weersta de lokroep van comfort food

 

Doe een power nap of haal een frisse neus

Twintig minuutjes slapen kan je echt de boost geven die je nodig hebt om toch nog productief te zijn na een nachtje slecht slapen. Maar het moet natuurlijk mogelijk zijn. Kan je niet even in alle rust een power nap doen? Strek dan eens je benen met een korte wandeling in de buitenlucht. Het natuurlijke licht zal je hersenen duidelijk maken dat ze moeten werken en gezonde lucht zal je verfrissen. Tien minuutjes kunnen al volstaan.

 

Heb je de dag overleefd? Dan wil je misschien ’s avonds zo snel mogelijk onder de lakens springen. Daarmee verstoor je echter je slaapritme en kan je zelfs slaapproblemen op langere termijn veroorzaken. Een uurtje vroeger is wel oké en kan al volstaan om de vermoeidheid na een nachtje slecht slapen te bestrijden. Slaap zacht – in een bed met beddengoed van BeauNoir, bijvoorbeeld.