welkom

op de ontdekkingsreis van kleur!

follow our awesomeness
  • Geen producten in je winkelmand.
sidearea-image sidearea-image
naar boven

In de webshop van BeauNoir vind je dekbedovertrekken, kussenslopen en hoeslakens in verschillende kleuren, gemaakt van percale katoen. Maar wat is dat precies? En waarom kiezen we voor die katoensoort?

Katoen en zijn vele gezichten

Zeg niet zomaar katoen tegen gelijk welke lap katoen. Het is nog altijd de meest gebruikte stof ter wereld en kent heel wat verschillende gezichten. Elke katoensoort heeft ook zo zijn eigen toepassingen. Canvas wordt bijvoorbeeld vooral gebruikt voor sneakers en tassen, voile voor gordijnen, blouses en lingerie, chambray voor lente- en zomerkleding en jeans voor kleding en accessoires. En dan is er dus ook percale katoen.

Wat is percale katoen?

Voor beddengoed worden er vier katoensoorten regelmatig gebruikt: katoensatijn, jersey katoen, percale katoen en flanel katoen. Bij BeauNoir kiezen we heel bewust voor de luxueuze percale katoen. Percale katoen is dichtgebleven textiel in effenbinding of platte binding. Dat betekent dat iedere inslagdraad afwisselend over en onder een kettingdraad loopt en omgekeerd. Het resultaat is een simpel kriskras-patroon. Met zijn dichtweekheid (of thread count) van 200 of meer is dit type katoen opvallend vaster geweven dan de andere soorten katoen die voor bedlinnen gebruikt worden. Dat maakt het voor ons de perfecte soort voor heerlijk zacht, stevig beddengoed.

 

Ontdek het beddengoed van percale katoen, beschikbaar in een waaier van kleuren

 

Alle voordelen op een rijtje

100% percale katoen is een heerlijke stof voor beddengoed. Percale katoen …

  • is stevig en glanst niet
  • ademt goed
  • behoudt zijn kleur erg goed
  • voelt heel zacht en glad
  • valt soepel
  • voelt koel aan
  • is vochtabsorberend
  • is gemakkelijk in onderhoud

En het is beschikbaar in de mooiste kleuren in de BeauNoir-shop. Beddengoed in percale katoen shoppen bij BeauNoir!

 

Waan je in een luxehotelbed in zacht beddengoed van percale katoen. Ontdek alle kleuren in onze webshop.

 

Hoe onderhouden?

Beddengoed van percale katoen kan je wassen op 60 graden en drogen in de droogmachine op lage temperatuur. Strijken doe je ook op lage temperatuur (2 bolletjes). Door de eigenschappen van het materiaal behoudt het linnen zijn kleur lang. Mix & match de kleuren die jou het meeste warm maken!